6+1 τρόποι για να διαχειριστούμε ψυχολογικά την οικονομική κρίση

Κρίση ταυτότητας, απαξίωση της προσωπικότητας , κατάθλιψη, νευρικότητα, εθισμός σε ψυχοτρόπες ουσίες, αλκοόλ ακόμη και αυτοκτονίες τείνουν να εξελιχθούν σε μάστιγα. Και όμως το φάρμακο για την αντιμετώπιση αυτών των εξουθενωτικών καταστάσεων, βρίσκεται στον ίδιο μας το νου και στο πώς τις διαχειριζόμαστε. Τί προτείνω; Επτά θετικές σκέψεις που θα οδηγήσουν στην επιτυχία και στην επίτευξη των στόχων σας:

1.      Η μεμψιμοιρία και η λύπη οδηγούν στην αποδοχή μιας δυσάρεστης κατάστασης που δύσκολα ανατρέπεται.

2.      Θύμα ή νικητής; Ο ρόλος του θύματος δημιουργεί και τα ανάλογα συναισθήματα δυστυχίας.

3.      Συναισθηματικές «ενέσεις» αυτοπεποίθησης.  Ξεχάστε τις ανασφάλειες και πιστέψτε στον εαυτό σας.

4.      Περίοδοι ευημερίας, διαδέχονται τις δύσκολες περιόδους. Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του, αρκεί να σκεφθείτε μεθοδικά.

5.      Συμμετοχή στο παιχνίδι της ζωής. Να λέτε συχνά στον εαυτό σας ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι που επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις και αξίζει τον κόπο να συμμετέχει κάποιος σ’ αυτό.

6.      Οι θετικές σκέψεις είναι οι καλύτερες «βιταμίνες» τόνωσης του οργανισμού. Κάθε πρωί που ξυπνάτε να επαναλαμβάνετε ότι ξεκινά μια καινούρια μέρα: «Βρίσκομαι σε συνεχή ετοιμότητα, σε διανοητική εγρήγορση και  θα αδράξω μια προς μία τις ευκαιρίες που θα μου παρουσιαστούν». Με την θετική αυθυποβολή και με το θετικό υποσυνείδητο θα βρείτε όλες τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε για να προσεγγίσετε τους στόχους σας.

6+1 Αυτός που δεν αγωνίζεται είναι σίγουρα ο ηττημένος της ζωής. Μην γίνεστε ηττοπαθείς, γιατί προκαλείτε αρνητικά την τύχη σας. Να αγωνίζεστε, χωρίς τον φόβο της αποτυχίας.

Σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις μπορείτε να βρείτε λύση με τις τεχνικές υπνοθεραπείας. Η ζωή είναι ωραία. Στο ταξίδι της ζωής αξίζει να αγωνιστείτε με κάθε τρόπο για να την κατακτήσετε.