ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣΜΟ

Μια από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες που μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος, είναι ο ερωτικός χωρισμός, γιατί, γενικά, βιώνει έντονα αίσθημα απώλειας και κρίση ταυτότητας.

Θα μπορέσετε, εντούτοις, να τον ξεπεράσετε με λιγότερο πόνο, αν κάνετε τα εξής:

 1. Αποφασίστε μια και καλή ότι δεν πρέπει να ζείτε με τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Ζήστε το σήμερα και αντλήστε από αυτό μηνύματα και εμπειρίες.
 2. Εξοικειωθείτε με τη νέα κατάσταση και αποδεχτείτε ότι ο πρώην σύντροφός σας δεν έχει πια θέση στη ζωή σας. Είναι το αναγκαίο βήμα που πρέπει να κάνετε για να πάρετε αποστάσεις από το παρελθόν.
 3. Επικεντρωθείτε στις θετικές πλευρές του ερωτικού χωρισμού, γιατί υπάρχουν κι αυτές. Σκεφτείτε, απλώς, πόσα πράγματα δεν μπορούσατε να κάνετε, επειδή ζούσατε δεσμευμένοι ερωτικά και αποφασίστε από εδώ και πέρα να τα απολαύσετε.
 4. Χαρείτε και πάλι τη δυνατότητα να φλερτάρετε ελεύθερα ακόμη και με άγνωστους που συναντάτε στον δρόμο σας. Το ευκαιριακό φλερτ μπορεί να λειτουργήσει για σας ως φορτιστής θετικής ενέργειας.
 5. Μην πηγαίνετε στα ίδια μέρη που πηγαίνατε με τον σύντροφό σας. Θα έχετε πολύ έντονη την αίσθηση της παρουσίας του και επιπλέον, μια πιθανή συνάντηση μαζί του, θα μπορούσε να έχει άσχημα αποτελέσματα για την ψυχολογία σας.
 6. Αλλάξτε τις συνήθειες που είχατε κατά τη διάρκεια του δεσμού σας. Κατανοήστε ότι αυτό που για τη ζωή ενός ζευγαριού είναι θετικό, όπως για παράδειγμα, η αποφυγή της πολυκοσμίας, μετά τον χωρισμό είναι αρνητικό.
 7. Αντιμετωπίστε τον ερωτικό χωρισμό σαν πρόκληση για να ξαναμπείτε στο παιχνίδι του φλερτ και να αποδείξετε ότι παραμένετε ενεργοί ερωτικά.
 8. Μην μένετε ποτέ μόνοι. Αναπτύξτε και πάλι την παραμελημένη κοινωνικότητά σας. Να βγαίνετε με φίλους, να συζητάτε με οικεία πρόσωπα για άσχετα με τον πρώην δεσμό σας θέματα.
 9. Απαλλαγείτε από φωτογραφίες και αντικείμενα που σας φέρνουν στον μυαλό τον παλιό σας σύντροφο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα βλέπετε και να σας τον θυμίζουν.
 10. Μην μένετε ποτέ άπραγοι, γιατί έτσι σας έρχονται σκέψεις από το παρελθόν. Δείξτε ενεργητικότητα και ασχοληθείτε με ό,τι πρωτύτερα δεν μπορούσατε, γιατί δεν άρεσε στον σύντροφό σας.
 11. Ταξιδέψτε με καλή παρέα, που θα σας κάνει να γελάτε και να σχολιάζετε ευχάριστα τις εντυπώσεις που θα αποκομίσετε από ένα ταξίδι.
 12. Μην παρασύρεστε σε γενικολογίες του τύπου «όλοι οι άντρες κάνουν έτσι» ή «όλες οι γυναίκες είναι ίδιες». Μην προβάλλετε σε όλους τους ανθρώπους τα χαρακτηριστικά του πρώην συντρόφου σας, γιατί αυτό θα σας οδηγήσει σε αρνητική στάση απέναντι στο άλλο φύλο και θα σας εμποδίσει να βρείτε το καινούριο ταίρι σας.
 13. Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις για να βρείτε τον επόμενο ερωτικό σας σύντροφο, ιδίως μάλιστα για να εκδικηθείτε αυτόν που σας άφησε. Μην ανυπομονείτε. Θα τον βρείτε την κατάλληλη στιγμή με την πείρα που αποκομίσατε και το ένστικτό σας.