Προβλήματα βάρους και μεταβολισμού

Πολλοί ασθενείς μου αντιμετωπίζουν προβλήματα βάρους και  σε πολλές περιπτώσεις αυτό το σωματικό  μειονέκτημα τους οδηγεί σε μεγάλες περιόδους κατάθλιψης.

Μην ξεχνάμε ότι ή παχυσαρκία είναι ή ασθένεια του αιώνα μας και δυστυχώς συνεπάγεται καθημερινό έμμεσο κοινωνικό αποκλεισμό.

Όταν δεν πρόκειται για βαριά μορφή και οφείλεται στην βουλιμία και στις διατροφικές συνήθειες μπορεί να καταπολεμηθεί  άμεσα μέσω της υπνοθεραπείας. Έχω καταλήξει ότι η καλύτερη μέθοδος για την καταπολέμηση των διατροφικών προβλημάτων των ασθενών είναι οι συνεχείς υποβολές, που τους αποτρέπουν από τις κακές διατροφικές συνήθειες.

 

Η δύναμη της σκέψης και ο αυτοέλεγχος μπορούν να νικήσουν το πάχος μαζί με τις κατάλληλες τεχνικές χαλάρωσης και υπνοθεραπείας.

Λένε ότι η ομορφιά είναι μόνο επιφανειακή. Αρκεί  να σταθούμε μπροστά σένα καθρέπτη και να αντικρίσουμε με μια πιό αντικειμενική ματιά τον εαυτό μας.

Μερικές φορές νιώθουμε σαν ξένοι μέσα στο ίδιο μας το σώμα. Όλα μας φαίνονται παράξενα, άσχημα και δεν τα αναγνωρίσουμε.

Όμως η εικόνα του σώματος μας είναι μέρος της εικόνας που έχουμε δημιουργήσει εμείς για τον εαυτό μας. Μπορεί να επηρεάζει την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου και το τι κάνει ή δεν κάνει στη ζωή. Είναι πάντως  λογικό να έχουμε ένα υγιές ενδιαφέρον για την εμφάνιση μας χωρίς να ασχολούμεθα διαρκώς και μόνον μ αυτόν έτσι που να επηρεάζει την στάση μας την ζωή και τις σχέσεις μας με τα άλλα άτομα.

Δεν χρειάζονται δίαιτες λιμοκτονίας ή ακριβά καλλυντικά για να κάνουν την εμφάνιση μας πιο σπουδαία.

Χρειάζεται να χρησιμοποιούμε την όμορφη άρχή της λογικής σκέψης που λέγεται διάκριση. Αυτή θα μας βοηθήσει να έχουμε μια αντικειμενική άποψη  για τα σωματικά μας χαρακτηριστικά και να έχουμε επιφυλάξεις απέναντι στα διαφημιστικά τρικ από τα μέσα μαζικής  ενημέρωσης που πλασάρουν τα θεσπέσια σώματα μοντέλων. Οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι ακριβός και ριψοκίνδυνος τρόπος για να διορθώσει κάποιος τις σωματικές του ατέλειες.

Όμως η τήρηση των κανόνων υγιεινής δεν κοστίζει πολλά και μπορεί να αυξήσει κατά πολύ την ελκυστικότητά μας.

Η δίαιτα και η άσκηση του σώματος συνδυασμένες με τις κατάλληλες τεχνικές χαλάρωσης και υπνοθεραπείας  μπορεί να σε βοηθήσουν να ελέγξετε το βάρος έσω της έρευνας από εκπαιδευμένο άτομο στην τεχνική ύπνωσης, μπορούμε να δούμε την αιτία που προκαλεί το πάχος και να ανιχνεύσουμε τις πληροφορίες εκείνες που μας δίνει το σώμα μας για το τι το επηρεάζει.

Μπορούμε να μείνουμε για πάντα λεπτοί (κομψοί) φροντίζοντας να στέλλουμε φιλτραρισμένες πληροφορίες στο μυαλό μας για ότι έχει σχέση με την πηγή ομορφιάς και ζωτικότητας προσφέροντας του υγιεινή ζωή και γεύματα πλούσια σε φυτικές ίνες.

Η δύναμη του ανθρώπινου μυαλού μπορεί να βάλει τα δικά της θέλω και να ισορροπήσει τις ανάγκες μας σε τροφή.

Μπορούμε να βελτιώσουμε τον παράγοντα υγεία και να καλυτερεύσουμε την ζωή μας.

Η εμφάνιση μας είναι προσωπική μας υπόθεση και απαιτεί τον σεβασμό μας και την προσοχή μας χωρίς ακρότητες.