ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ

Ένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα στον χώρο εργασίας είναι η παραγωγικότητα. Όταν κάποιος υπάλληλος δεν κρίνεται ως παραγωγικός, μπορεί να χάσει την εργασία του με καταστροφικές πολλές φορές συνέπειες για τη ζωή του, και ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

 

Για να απομακρύνετε το ενδεχόμενο να κριθείτε ως μη παραγωγικό άτομο, να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

  1. Φροντίστε όχι μόνο να είστε αλλά και να φαίνεστε παραγωγικοί. Μην σας διαφεύγει ότι στις μεγάλες επιχειρήσεις ο έλεγχος παραγωγικότητας είναι δύσκολος και συχνά η εικόνα που δίνετε, είναι πιο σημαντική από αυτή καθ’ εαυτή την εργασία σας.
  2. Να σέβεστε και να τηρείτε σχολαστικά όλους τους κανονισμούς της επιχείρησης. Να προσέρχεστε εγκαίρως στην εργασία σας και να τηρείτε αυστηρά τον χρόνο τόσο της εργασίας όσο και των διαλειμμάτων.
  3. Μην απουσιάζετε χωρίς σοβαρό λόγο από την εργασία σας. Οι συχνές απουσίες λειτουργούν αρνητικά για την εικόνα σας, γιατί δείχνουν ότι έχετε άλλες προτεραιότητες.
  4. Αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, να προειδοποιείτε τους ανωτέρους σας για την απουσία σας. Θα δείχνετε έτσι ότι είστε άνθρωπος με επίγνωση των υποχρεώσεών του.
  5. Να αποφεύγετε να φλυαρείτε με συναδέλφους σας για άσχετα με την εργασία σας θέματα για να μην χαρακτηριστείτε σαν αργόσχολος και να μην δείχνετε πανικοβλημένος, όταν υπάρχει φόρτος εργασίας, γιατί έτσι οι άλλοι θα πιστέψουν ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας και γενικότερα ότι πάσχετε από ευθυνοφοβία.
  6. Είναι λάθος να διαπληκτίζεστε με συναδέλφους σας και να μεταθέτετε σε αυτούς δικές σας ευθύνες. Είναι αντισυναδελφική συμπεριφορά, που θα σας προκαλέσει πολλά προβλήματα.
  7. Να είστε αξιοπρεπής με όλους τους συναδέλφους σας, από τον ανώτερο ιεραρχικά μέχρι τον κατώτερο. Αν σας συμπαθούν οι συνάδελφοί σας, αυτό θα ληφθεί υπόψη, όταν η διοίκηση της επιχείρησης χρειαστεί να καλύψει μια ανώτερη ιεραρχικά θέση.
  8. Είναι απόλυτα αρνητικό να σχολιάζετε σαρκαστικά το έργο της επιχείρησης, στην οποία εργάζεστε. Φαινόσαστε σαν ξένο σώμα, αντί να δείχνετε είστε μέρος της και εκτελείτε ευσυνείδητα το έργο που σας ανέθεσαν.
  9. Διατυπώστε με θάρρος τις απόψεις σας και τις ιδέες σας, όταν πιστεύετε ότι μπορεί να είναι για το καλό της επιχείρησης. Έτσι, δείχνετε ενεργητικό ενδιαφέρον και αυτό είναι κάτι που εκτιμάται πολύ από τους ανώτερους ιεραρχικά.
  10. Κατανοήστε ότι ο ρόλος σας πρέπει να είναι ενεργητικός και η εργασία σας ευσυνείδητη για να είστε πραγματικά παραγωγικοί στην εργασία σας. Η παραγωγικότητα η δική σας αλλά και των συναδέλφων σας αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης και συνεπώς εξασφαλίζουν την επιβίωσή της και παράλληλα τη δική σας.

 

Δείτε τον εαυτό σας σαν οργανικό στοιχείο της επιχείρησης με ευθύνες και δικαιώματα. Ενταχθείτε όσο μπορείτε καλύτερα στο μέρος, στο οποίο περνάτε πάνω από το ένα τρίτο της ζωής σας και θα διαπιστώσετε ότι οι αλλαγές που θα έχετε, θα είναι θετικές.