ΑΝΔΡΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι ο σύντροφός τους χάνει σταδιακά το ενδιαφέρον του προς αυτές. Δεν τους μιλάει πολύ, δεν θέλει να βγαίνουν έξω μαζί ή δείχνει διαρκώς αφηρημένος.  Πρόκειται για μερικές από τις πιο κοινότοπες συμπεριφορές των ανδρών, όταν αισθάνονται ότι η σύντροφός τους αποτελεί πλέον κτήμα τους.Θα αποφύγετε πολλές παρεξηγήσεις και διενέξεις, αν κατανοήσετε τα εξής:

  1. Ο σύντροφός σας από τη στιγμή που βεβαιώνεται ότι του ανήκετε, ασυνείδητα σταματάει να σας δείχνει τον δυναμισμό του, γιατί δεν καταλαβαίνει ότι τον ερωτευθήκατε, επειδή φλυαρούσε για τα σχέδιά του. Κάνει λάθος, αλλά αυτό συμβαίνει.
  2. Παύει να έχει πρωτότυπες ιδέες και όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο κοινότοπος. Μένει εύκολα στο σπίτι μπροστά στην τηλεόραση και πιστεύει ότι σας κάνει ευτυχισμένη. Δεν καταλαβαίνει ότι η συμπεριφορά του σας ενοχλεί.
  3. Η έλλειψη φιλοφρονήσεων δεν σημαίνει και έλλειψη αγάπης. Πριν σας κερδίσει, φρόντιζε να σας κάνει πολλά κομπλιμέντα για να ικανοποιήσει τη φιλαρέσκειά σας. Τώρα πιστεύει ανόητα ότι και μόνο η παρουσία του αρκεί για να σας κάνει να αισθάνεστε όμορφη ή σπουδαία.
  4. Μην παρεξηγείτε τη συμπεριφορά του, αν την ώρα που του μιλάτε δεν σας ακούει προσεκτικά, ενώ κάποτε σας κοίταζε στα μάτια. Νομίζει ότι μπορεί να κάνει ταυτόχρονα και κάτι άλλο, να διαβάζει, για παράδειγμα, την εφημερίδα του. Είναι η συνήθης συμπεριφορά των ανδρών, όταν είναι βέβαιοι για την αφοσίωσή της συντρόφου τους.
  5. Εφόσον η αδιαφορία του σας πληγώνει, συζητήστε μαζί του και εξηγήστε του ότι ένας από τους λόγους που τον ερωτευτήκατε, ήταν ότι σας πρόσεχε περισσότερο. Να κάνετε αυτή τη συζήτηση, γιατί δεν μπορεί να καταλάβει μόνος του τι σημαίνει για σας η αλλαγή της συμπεριφοράς του.
  6. Αν δεν σας μιλάει όπως πρώτα, φροντίστε να του ανοίγετε συζητήσεις, με τις οποίες μπορεί και πάλι να σας πει τα σχέδιά του. Δείξτε ότι ενδιαφέρεστε ακόμη για την προσωπικότητά του και ότι μπορείτε να τον ακούτε χωρίς να του ασκείτε κριτική.
  7. Αντιμετωπίστε δυναμικά αλλά και με καλό τρόπο το κλείσιμο στο σπίτι. Μην κάνετε το λάθος να τον συγκρίνετε με κάποιον άλλο άνδρα. Πέστε του όμως ότι σας ενοχλεί να κάνετε κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια και ότι θα σας ευχαριστούσε κάποια αλλαγή.
  8. Αν δεν σας κάνει φιλοφρονήσεις για την εμφάνισή σας, να κάνετε μερικές εντυπωσιακές αλλαγές. Αλλάξτε, για παράδειγμα, το χτένισμα σας ή ανανεώστε το ντύσιμό σας.
  9. Όταν του μιλάτε και δεν σας ακούει, ζητήστε του να σας προσέχει, αλλά ταυτόχρονα προσπαθήστε να μην επαναλαμβάνετε τις ίδιες απόψεις και τα ίδια ζητήματα.

 

Μην εγκαταλείψετε τον σύντροφό σας στον λήθαργό του. Κινήστε και πάλι το ενδιαφέρον και δώστε του να καταλάβει ότι δεν είναι σωστό να σας κρατάει σαν όμηρο δίπλα του, αλλά ότι πρέπει να νοιάζεται συνεχώς για σας