ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ

Από έρευνα που έγινε στην Ευρώπη, προκύπτει ότι για τις γυναίκες το μεγαλύτερο ελάττωμα των αντρών είναι ότι δεν τις ακούνε, όταν τους μιλάνε.Πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει, γιατί αδιαφορούν για τη γνώμη τους και ισχυρίζονται ότι αυτή η στάση του συντρόφου τους είναι η κυριότερη αφορμή των καβγάδων τους.Μάθετε, λοιπόν, να ακούτε τη σύντροφό σας, όχι απλά για να αποφεύγετε τους καβγάδες, αλλά κυρίως για να της αποδίδετε την αξία που της αρμόζει.

  1. Είναι απαράδεκτο να μην προσέχετε τι λέει η σύντροφός σας, γιατί είστε προκατειλημμένοι ότι επαναλαμβάνει τα ίδια επιχειρήματα για διαφορετικές περιπτώσεις. Είναι εσφαλμένη στάση που υποβαθμίζει τις διανοητικές της ικανότητες.
  2. Μην πιστεύετε εκ των προτέρων ότι η σύντροφός σας δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε κάποιο προσωπικό σας πρόβλημα, ιδιαίτερα εργασίας. Η σύντροφός σας θα εκλάβει τη στάση σας ως ένδειξη ότι δεν την αγαπάτε πια και δεν την υπολογίζετε.
  3. Είναι λάθος να ασχολείστε με κάτι άλλο, όταν σας μιλάει η σύντροφός σας και ακόμη μεγαλύτερο λάθος είναι να επαναλαμβάνετε τα λόγια της για να την περιγελάσετε και να δείξετε ότι δεν στέκουν λογικά. Είναι εριστική συμπεριφορά που την εκνευρίζει αφάνταστα.
  4. Μην αντιδράτε στα επιχειρήματα της συντρόφου σας με τρόπο που δείχνει ότι έρχεται σε δεύτερη μοίρα, μετά από τα παιδιά ή την επαγγελματική σταδιοδρομία.
  5. Είναι προσβλητικό να μένετε σιωπηλοί, όσο μιλάει η σύντροφός σας και να κλείνετε τη συζήτηση απότομα ή να φεύγετε, χωρίς να δώσετε καμιά σημασία σε όσα σας είπε. Αντίθετα, να προσπαθείτε να καταλαβαίνετε τι θέλει να σας πει και να δείχνετε κατανόηση στα προβλήματα που σας εκθέτει και στη σοβαρότητα που έχουν γι’ αυτή.
  6. Μην εκνευρίζεστε με κάποιες παρατηρήσεις που σας κάνει, γιατί αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είστε σεις που δεν μπορείτε να αλλάξετε μια κατάσταση ενοχλητική τόσο για εκείνη όσο και για σας.
  7. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε μαζί της, αυτό όμως που είναι αναγκαίο είναι να κατανοείτε την άποψή της και να την σέβεστε.
  8. Μην παρεξηγείτε τις προθέσεις της συντρόφου σας. Αν σας μιλάει για κάποιο πρόβλημά της, δεν σημαίνει ότι σας κατηγορεί. Θέλει να την βοηθήσετε και υπολογίζει στη συναισθηματική υποστήριξη και συμπαράστασή σας.
  9. Δεν είναι χαμένος ο χρόνο που περνάτε, όταν ακούτε τη σύντροφό σας. Αν σεις προτιμάτε να κλείνεστε στον εαυτό σας, όταν έχετε προβλήματα, οι γυναίκες προσπαθούν να τα εκφράσουν, γιατί αισθάνονται την ανάγκη να τα πουν σε κάποιον. Είναι πρακτική που τις ανακουφίζει και λειτουργεί ως ψυχολογική κάθαρση.
  10. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ λόγους, που τους έχει πει κάτω από συναισθηματική φόρτιση εναντίον σας σε άσχετες περιστάσεις. Αυτό θα θεωρηθεί κακία και δεν θα σας ξαναμιλήσει εύκολα με ειλικρίνεια.

Είναι τόσο απλό να έχετε καλή επικοινωνία με τη σύντροφό σας. Γιατί δεν το κάνετε;