Πως θα καταλάβετε αν σας απατά ο συντροφός σας

Τουλάχιστον το 30% των παντρεμένων ζευγαριών στις δυτικές κοινωνίες κάποια στιγμή έχει εξωσυζυγικές σχέσεις, και το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο για τις απλές μακροχρόνιες σχέσεις. Άρα αν σας απασχολεί το εν λόγω πρόβλημα που είναι πολύ συχνό δεν είστε ο/η μόνος/η.

Δεν πρέπει ποτέ να θεωρείτε δεδομένο ότι ο/η σύντροφός σας σάς απαιτεί, γιατί αυτή και μόνο η εμμονή μπορεί να καταστρέψει την σχέση σας. Μόνο όταν το έτερο ήμισυ σάς έχει δώσει κάποιες συγκεκριμένες ενδείξεις, μπορείτε να υποψιαστείτε ότι σάς απατά. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

* Απότομες αλλαγές διάθεσης, ονειροπόλημα και αφηρημάδα. Ο/η σύντροφός σας δεν προσέχει τα λεγόμενά σας, έχει τάση να ξεχνάει κάτι που έχετε κανονίσει μαζί του ακόμη και την προηγούμενη μέρα, και γενικότερα δείχνει αδιαφορία για την ζωή του ζευγαριού. Παράλληλα, αν εκνευρίζεται με την συμπεριφορά σας για πράγματα που πριν από λίγο καιρό δεν είχε προσέξει ποτέ, αυτό σημαίνει ότι έχει αρχίσει και σάς συγκρίνει με ένα τρίτο πρόσωπο.

*Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, έξοδοι με « άγνωστους» παλιούς φίλους. Έστω ότι μέχρι πρότινος γνωρίζατε πάρα πολύ καλά τις ώρες εργασίας του/της συντρόφου σας και ότι στις σπάνιες περιπτώσεις πού δεν είστε μαζί και βγαίνετε χωριστά, γνωρίζατε πολύ καλά τις παρέες του, για να έχετε το θάρρος να επαληθεύσετε ότι ήταν μαζί τους. Αν αυτή η ρουτίνα αλλάξει και διαπιστώσετε ότι οι υπερωρίες έχουν γίνει πολλές, ή πάλι ότι κάποιοι παλιοί φίλοι από το στρατό ή μία γυναίκα από την πρώην εταιρεία όπου εργαζόταν το καλούν συχνά έξω, τότε κάτι συμβαίνει. Συνήθως σε αυτήν την φάση αυξάνουν και οι αναπάντητες κλήσεις, οι αοριστίες ως προς το μέρος όπου βγήκε, το πώς πέρασε. Όπως και να έχει θα παρατηρήσετε ότι μόλις γυρίζει στο σπίτι είναι πεσμένος/η ή αφύσικα χαρούμενος/η.

*Γυμναστήριο, υγιεινή διατροφή, καινούργια γκαρνταρόμπα.

Τρία συμπτώματα που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν πολύ. Εάν ο/η σύντροφός σας μέχρι τώρα δεν ήταν αθλητικός τύπος και αρχίζει να ασχολείται πολύ με το σώμα του/ της αυτό είναι σημάδι ότι βρίσκετε ή στο ξεκίνημα μίας νέας σχέσης ή λίγο πριν. Απλά παρατήρησε ότι αυτός/ή που θέλει να συνάψει σχέση έχει το τέλειο σώμα και θέλει να φανεί αντάξιος/α ενός τέτοιου αντικειμένου πόθου. Συνήθως, το γυμναστήριο συνοδεύεται από δίαιτα και παρ’ όλο που μέχρι τώρα πιστεύατε ότι ο/η σύντροφός σας ήταν λάτρης του καλού φαγητού, παρακολουθείτε αμήχανα να τρώει μόνο σαλάτες για πάνω από ένα μήνα. Παράλληλα, αρχίζει η ανανέωση του λουκ. Καινούργια ρούχα, πιο τολμηρό στυλ κλπ. Από τις επιλογές που κάνει μπορείτε εύκολα να καταλάβετε την ηλικία του τρίτου προσώπου. Έτσι, αν ένας μεσήλικας άνδρας αρχίζει να αντικαθιστά τα συντηρητικά του κοστούμια με σπορ ρούχα, τότε σημαίνει ότι θέλει να συνάψει σχέσεις με νεώτερη γυναίκα κοκ.

* Αλλαγή στις ερωτικές συνήθειες

Ο / η σύντροφός σας το τελευταίο καιρό κάνει πολύ λιγότερο σεξ, καταλαβαίνετε ότι δεν έχει πλέον το ίδιο πάθος όπως πριν, γκρινιάζει γιατί δεν κάνετε αυθόρμητα έρωτα και θέλετε να είστε προγραμματισμένοι, ή με το τρόπο του σας κάνει να καταλάβετε ότι δεν είστε πλέον πολύ ελκυστικοί. Όλα αυτά αποτελούν συμπτώματα ότι ο/η σύντροφός σας έχει πολύ έντονη ερωτική ζωή με το τρίτο πρόσωπο και ξαναζεί το ερωτικό πάθος. Συνήθως αυτή η συμπεριφορά συνδέεται με αρνητικά σχόλια για κάποιες λεπτομέρειες της σωματικής σας εμφάνισης, όπως έχεις πάρει περιττά κιλά, σου έχουν αραιώσει τα μαλλιά κλπ. Όλα αυτά λειτουργούν ως τρόπος για να δικαιολογήσει την αποχή του από τον έρωτα.

*Καινούργια ενδιαφέροντα, αλλαγή στα γούστα

Μήπως ο/ η σύντροφός σας από εκεί που δεν διάβαζε παρά μόνο τηλεοπτικά περιοδικά ή έβλεπε μόνο εύκολα σήριαλ αρχίζει και ασχολείται με την τέχνη, ή πάλι άρχισαν να του/της αρέσουν οι μηχανές κοκ; Αυτό σημαίνει ότι το τρίτο πρόσωπο κινείται σε αυτόν τον χώρο. Είναι μάλιστα πολύ πιθανόν να σας βρίσκει πολύ πίσω σχετικά με κάποια γούστα, τα οποία μέχρι τώρα τα έβρισκε απόλυτα φυσιολογικά ή τουλάχιστον δεν τα σχολίαζε ποτέ.

*Συχνοί καυγάδες, σας βρίσκει απολυταρχικούς

Αν μέχρι τώρα ήσασταν ένα ήρεμο ζευγάρι και τελευταία ο/η σύντροφος έχει αρχίσει και προκαλεί καυγάδες όλο και πιο συχνά με την παραμικρή αιτία, ή πάλι θεωρεί ότι μπορεί να έχει και αυτός την προσωπική του ζωή και δεν ανέχεται πλέον την ανάκριση που του κάνετε καθημερινά, τότε το τρίτο πρόσωπο έχει μπει πλέον για καλά στην ζωή του. Το επόμενο βήμα του θα είναι να σας προτείνει να χωρίσετε για κάποιο καιρό, γιατί θέλει να σκεφτεί για το μέλλον της σχέσης σας. Είναι καλύτερα, αν θέλετε να έχετε κάποιες πιθανότητες ακόμη, να μην απορρίψετε αυτήν την λύση, γιατί τότε θα σάς πει ότι πήρε ήδη την απόφασή του!